Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Bemutatkozás

 

Dr. Stubits Zsuzsa

Ügyvédi Iroda / Law Firm

H-1117 Budapest, Móricz Zsigmond krt. 14.
telefon: +36 1 279 1280 fax: +36 1 279 1281 mobil: +36 30 9303 190

e-mail:  stubits@stubitslaw.hu  / stubits@t-email.hu

___________________________________________________________________________

 

A Dr. Stubits Zsuzsa Ügyvédi Iroda örömmel vette a lehetőséget, hogy röviden bemutathassa az Iroda jogi tanácsadó és képviseleti tevékenységét.

Az Iroda jogi képviselet ellátásával és gazdasági-jogi tanácsadással támogatja ügyfelei gazdasági tevékenységét versenyképes ügyvédi díjakon.  Az Iroda elsősorban kereskedelmi jogra, a társasági jogra és pénzügyi jogra, valamint ingatlanjogra szakosodott. A kereskedelmi jog területén belül a szellemi alkotások joga, a média jog, telekommunikáció, az informatika, az elektronikus kereskedelem és internet jog területein végez tanácsadást és jogi képviseletet. Az Iroda többéves tapasztalattal rendelkezik kereskedelmi tranzakciók lebonyolításában.

Irodánk alapelve az, hogy Ügyfeleinknek gyakorlati, valamint testre szabott és átfogó jogi megoldásokat kínáljon versenyképes ügyvédi díjakon az egyedi jogi esetek komplex szemlélete alapján - melyben 27 év tapasztalattal rendelkezünk az alábbi gazdasági jogi területeken.

A vállalati általános terület.

Szerződések előkészítése, szerkesztése, véleményezése.

Nagyobb projektek önálló jogi támogatása. 

Általános, a vállalat működésével kapcsolatos jogi tanácsadás a társaság szervezeti egységei számára –18 év jogtanácsosi gyakorlattal rendelkezünk ezen a téren.

Részvétel üzleti tárgyalásokon, jogi támogatás nyújtása – magyar és angol nyelven egyaránt tárgyalunk.

8 éves banki/pénzügyi és 10 éves távközlési jogi szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

A konfliktusok kezelésében szintén van gyakorlatunk – lehetőség szerint törekszünk a jogvita egyezségi úton történő rendezésére és a peres út elkerülésére.

Jogi munkánk technikai hátterét biztosítja a felhasználói szintű számítógépes ismeret és 15 éves gyakorlat, valamint a felsőfokú pénzügyi  aktív angol nyelvtudás tárgyalás és okiratszerkesztés területén. Mobil telefonon történő állandó elérhetőséget biztosítunk, konkrét feladatok elvégzésénél rövid határidőn belüli munkavégzést vállaljuk.

A kereskedelmi jog átfogó terület, amely jelenti a termelés, forgalmazás és valamennyi értékesítési területtel összefüggő kereskedelmi szerződések készítését és kapcsolódó jogi kérdések megoldását. Munkánkat az Ügyfél igényeinek, üzleti feltételeinek, a már kialakult üzleti folyamatainak figyelembevételével és az üzleti igények megértésével végezzük. A szerződéses feltételeket testre szabottan dolgozzuk ki, ideértve az általános szerződési feltételeket, melyek alkalmazásával szemben a versenyjog és a polgári jog is többlet követelményeket fogalmaz meg.

Igény esetén üzleti partnerek, magyar cégek jogi, pénzügyi, finanszírozási átvilágításában tudunk Ügyfeleink rendelkezésére állni. Ebben a bankszektorban alkalmazottként és tanácsadóként eltöltött évek során nemzetközi és hazai szervezetek munkavállalójaként, illetve felkért tanácsadójaként a banki működés számos területén tapasztalattal rendelkező szakemberekkel állunk kapcsolatban. E szakterületen belül több olyan megbízást teljesítettünk sikeresen, ahol induló pénzügyi vállalkozások engedélyezési folyamatának koordinálása, illetve meghatározott szabályzatok elkészítése volt a feladat, más projektekben pénzintézetek működésének áttekintésében vettünk részt az érintett szakemberekkel a jogszabályi megfelelőség biztosítása érdekében.

Az IT az egyik legdinamikusabban fejlődő területhez kapcsolódó jogág, amelyhez az utóbbi időben a széles értelemben vett média jog is kapcsolódik, amely a kereskedelmi jog részévé válik az elektronikus kereskedelem jelentős fejlődésével. Az informatika ma az alapja a vállalatok működésének, a vállalati stratégia és tervezés szerves része és alapvető eszköz a vezetés számára az irányítás területén.

A szellemi alkotások joga keretében a védjegyekre vonatkozó stratégia kidolgozásában való részvételünket tartjuk fontosnak, tanácsadással segítve az ügyfeleket a megfelelő jogi védelem alkalmazásában, és az adott védelem hatékony és gyors bejelentésben. A védjegyek, know-how-k, szabadalmak és egyéb rokon szellemi termékek fontos értéket képviselnek a vállalatok számára, ezért kiemelt jelentőségű területként kezeljük. Kiemelkedőnek tekintjük az adatvédelmi jogi kérdéseket, amelyek szorosan kapcsolódnak nemcsak az informatika, hanem a kereskedelemi jog részeként is.

Irodánk átfogó gyakorlattal rendelkezik a társasági jogi kérdések megoldásában, a társaságok életében elengedhetetlen és fontos társasági jogi vonatkozású döntések előkészítésében.

Magánszemély ügyfeleink képviseletét is ellátjuk a polgári jog számos területén, mely kiterjed többek között az ingatlanjog, családjog és öröklésjog, valamint a behajtás területeire és ezen belül az Ügyfelek peres és nemperes képviseletére.

A díjazás kialakításában az Ügyfél igényeihez rugalmasan alkalmazkodunk, ezért alapvetően két díjstruktúrát ajánlunk, vagy kérésükre ezek kombinációjából alakítható ki az alkalmazandó díjazás. Díjazásunk alapja az óradíj vagy a projekt alapú elszámolás. Konkrét árajánlatot az Ügyfél működésével kapcsolatos kereskedelmi, munka- és társasági jogi munkák és az Önök egyedi igényeinek ismeretében tudunk tenni.

Projekt alapú díjazás esetén az előre látható feltételezések alapján, az óradíj mellett egy felső határt állítunk fel, amely az Ügyfél számára tervezhetővé teszi a jogi költségeket. A projekt alapú díjazásnál az adott ügylet feltételeit, előrelátható körülményeit és feltételezhető tartamát, valamint a szükséges szakértelmet figyelembe véve tesszük meg.

A számlázás – az Ügyféllel való eltérő megállapodás hiányában - havonta, utólag történik. A számlázás alapjául szolgáló elvégzett munkákról tételes kimutatást csatolunk, feltüntetve az elvégezett munkát és a ráfordított órákat. A díjazás minden esetben tartalmazza az irodai munkához kapcsolódó költségeket, a budapesti utazási költségeket, azonban nem tartalmazza az általános forgalmi adót. Bármely Budapesten kívüli utazási vagy egyéb költség az Ügyfél előzetes jóváhagyását követően kerülhet felszámításra.

Készséggel állunk rendelkezésre bármely kérdésük esetén és egyúttal várjuk megtisztelő megkeresésüket.

 

 

Dr. Stubits Zsuzsa

Irodavezető ügyvéd

 

Menüpontok

Bemutatkozás

Cikkek: 0
 

 

Nyelvek

MagyarEnglish

Elérhetőség

DR. STUBITS ZSUZSA ügyvéd

1117 Budapest
Móricz Zsigmond krt. 14.
tel.: +36 1 279 1280
mobil: +36 30 9303 190

stubits@stubitslaw.hu