Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Szakmai gyakorlat

30 év szakmai tapasztalattal rendelkezem összetett jogi és igazgatási feladatok ellátásában, 18 év munkáltatói oldali gyakorlattal rendelkezem, ebből 8 év bankban és 10 év piacvezető mobil szolgáltatónál. Gyakorlatom a társasági jog, kereskedelmi jog, távközlési jog, IT jog, ingatlanjog, finanszírozás/pénzügyi jog, credit approval /administration and remedial management, valamint a vállalati felsővezetői szintű igazgatás és a munkajog/HR területére terjed ki. Évtizedek óta nemzetközi cégek képviseletét látom el, nemzetközi üzleti élet területén tevékenykedem és ezen keresztül szereztem meg átfogó ismereteimet és gyakorlati tapasztalataimat.

Referenciáim között büszke vagyok arra, hogy Nagy-Britannia legnagyobb ügyvédi irodája által támogatott "Clifford Chance Business Law Scholarship" magyarországi nyerteseként 1991 folyamán 6 hónapot töltöttem Londonban, ahol üzleti jogi tanulmányokat folytattam a University College London szervezésében.

Kiváló angol nyelvtudással rendelkezem, beszélek, tárgyalok és okiratokat szerkesztek angol nyelven. Tevékenységem során a csapatmunkában és az együttműködésben mindig együttműködő fél vagyok, kiváló szervező, kommunikációs és végrehajtó adottságokkal rendelkezem.

 

SZAKMAI TAPASZTALAT:

 

 

 

2004 -

Dr. Stubits Zsuzsa ügyvéd

 

Az Iroda jogi képviselet ellátásával és gazdasági-jogi tanácsadással támogatja ügyfelei gazdasági tevékenységét versenyképes ügyvédi díjakon.  Az Iroda elsősorban kereskedelmi jogra, a társasági jogra és pénzügyi jogra, valamint ingatlanjogra szakosodott. A kereskedelmi jog területén belül a szellemi alkotások joga, a média jog, telekommunikáció, az informatika, az elektronikus kereskedelem és internet jog területein végez tanácsadást és jogi képviseletet.

 

 

 

1994-2004

T-Mobile Magyarország Távközlési  Rt.

(korábbi néven: Westel Mobil Távközlési  Rt. – ma Magyar Telekom Nyrt.)

Vezető jogtanácsos

A társaság jogi osztályát vezettem távközlési jog, ingatlanjog, IT jog, védjegyek, domainek, munkajog, versenyjog és a napi kereskedelmi jogi ügyek intézésében szereztem átfogó tapasztalatot.

 

 

 

1986-1994

Citibank Budapest Rt.

Vezető jogtanácsos

 

A Bank jogi osztályát vezettem, bankjog, finanszírozás, ezen belül project finanszírozás, munkajog, és a napi kereskedelmi jogi ügyek intézésében szereztem átfogó tapasztalatot. 1989-1993-ig a Bank HR osztályát vezettem párhuzamosan a jogi osztály irányítása mellett.

PROJEKTEK

 

 

2016-2017

XKft.

Project Management

Befektetési beruházás project

Cég alapításánál és a project management feladat ellátásával kapcsolatos társaságjogi, kereskedelmi és építőipari jogi iratok elkészítésének átfogó felelőse

     

2014

XKft.

Termelő-kereskedelmi cég alapítása

Koreai befektető cég termelő-kereskedelmi tevékenységének megkezdéséhez szükséges társaságjogi, kereskedelmi jogi iratok elkészítésének átfogó felelőse

 

 

 

2013

XKft.

InfoMedia szolgáltató cég alapítása

Cég alapításánál és a befektetéssel kapcsolatos társaságjogi, kereskedelmi jogi iratok elkészítésének átfogó felelőse

 

 

 

2012

XZrt.

Állami tulajdon

A Zrt. és/vagy az általa alapítandó leányvállalatok által végzendő egyéb pénzügyi szolgáltatási tevékenység, kiegészítő pénzügyi szolgáltatási tevékenység, befektetési szolgáltatási tevékenység és befektetési szolgáltatási tevékenységet kiegészítő szolgáltatás végzésének jogi feltételeinek kidolgozása.

 

 

 

2011

XKft.

Termelő-kereskedelmi cég alapítása

Koreai-osztrák-magyar cég alapításánál és a koreai befektetéssel kapcsolatos társaságjogi, kereskedelmi jogi iratok elkészítésének átfogó felelőse

2010

XKft.

Távközlési cég

Szakmai befektető képviselete a távközlési cég alapításánál és a befektetéssel kapcsolatos  társaságjogi, kereskedelmi jogi iratok elkészítésének átfogó felelőse

2009

Koreai szakmai befektető képviselete a project indulása előtt

A forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszer fejlesztése, korszerűsítése a felszíni és felszín alatti közösségi közlekedésben

2007

XZrt.

Pénzügyi vállalkozás - Faktoring

Részvény átruházás külföldi szakmai befektető részére projectnél a magyar tulajdonosok jogi képviselete.

 

 

 

2006

X Zrt. és X Kft.

Pénzügyi vállalkozás

Részvény és üzletrész átruházás külföldi szakmai befektető részére projectnél a magyar tulajdonosok jogi képviselete.

2005

X Egyesület

Érdekképviselet

Egyesület alapításánál és folyamatos jogi képviseleténél eljáró ügyvéd. Az Egyesület az iparban, a kereskedelemben és a szolgáltató iparban az ellátási láncban, illetve a hozzákapcsolódó információáramlásban rejlő hatékonysági tartalékokat hivatott feltárni.

2004

X A.G.,

Építőipar

Közbeszerzési eljárásban (előminősítés) - Vásárhelyi Terv - a benyújtott dokumentáció előkészítésében résztvevő ügyvédként járt el

2004

T-Mobile Távközlési  Rt.

A Westel T-Mobile–ra történő márkaváltás jogi ügyeinek átfogó felelőse és végrehajtója.

1999

Westel Mobil Távközlési Rt.

A DCS 1800 koncessziós pályázat jogi előkészítéséréért felelős jogász.

1994-2004

Westel Mobil Távközlési Rt.

Integrált számítógépes rendszerek szállítására vonatkozó szerződések készítése, véleményezése tárgyaláson való képviselet.

1993

Citibank Budapest Rt.

 

A Westel Mobil Távközlési Rt. (GSM 900 koncessziós pályázatot elnyerő egyik mobil távközlési társaság) koncessziós díja, illetve mint zöldmezős beruházó cég működését finanszírozó kölcsön(ök), garanciák  és egyéb jogi dokumentumok előkészítéséért, véleményezéséért, illetve külső jogi tanácsadóval való kapcsolat tartásáért felelős jogász.

 

TANULMÁNYOK

 

 

 

 

 

 

 

 

2006

LL.M Társasági jog 6 hónapos tanfolyam

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Jogi Továbbképző Intézet, Budapest

 

2005

MBA – Európa tanulmányok

CORVINUS Egyetem (korábbi nevén Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem), Európa Tanulmányok tanszék, Budapest

 

1992

Bankruptcy and Remedial Management

Csődjogi, felszámolási esetek elkerülése a banki gyakorlatban – továbbképzés Omanban a Citibank N.A. szervezésében

 

1991

LL.M Business Law 6 hónapos továbbképzés

University College, London, UK

 

1990

MBA - Külkereskedelmi szakjogász

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Jogi Továbbképző Intézet, Budapest

 

1988

Jogtanácsosi szakvizsga 

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Jogi Továbbképző Intézet, Budapest

 

1986

Jogi doktor

Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Jogi kar, Budapest